MID MIX techniek

VSGM wil een bijdrage leveren aan een circulaire, milieuvriendelijke samenleving. Dat doen wij met onze MID MIX-oplossing. De installatie bestaat uit diverse componenten. Vanuit de toevoerbuffer wordt ontwaterd slib voorbehandeld en vervolgens in twee reactoren bewerkt. Hier wordt CaO toegevoegd. Door exotherme reactie wordt vocht onttrokken en vinden diverse chemische en fysische processen plaats. De kernprocessen die in de installatie plaatsvinden zijn soldificatie en moleculaire inkapseling van zware metalen en andere vervuilingen zoals PFOS/PFOA, PAK’s en PCB’s. Het water – zo’n 35% – uit het slib gaat samen met de ventilatielucht door een doekenfilter en verlaat schoon gewassen in een scrubber de schoorsteen. Ongeveer 65% van de totale inputmassa wordt omgezet in het eindproduct Neutral. Er blijft tijdens het proces geen restproduct over dat als afval afgevoerd moet worden.

Eindproduct Neutral

Na verwerking van slib in MID MIX ontstaat de circulaire bouwstof Neutral. Dit bestaat voor 80%-90% uit Calciumhydroxide (Ca(OH)2) en voor 20%-10% uit Calciumcarbonaat (CaCO3). Neutral kan men toepassen als aggregaat in de bouw, als grondverbeteraar en als vervanger voor primaire bouwstoffen waaronder cement en primaire Calciumhydroxide. Dat maakt de techniek interessant want is er altijd sprake van een zeer voordelige impact op de milieuscore van het MID MIX-proces.

Carbonateren
Bij een aanvullend proces voor Neutral, het zogenaamde Carbonateren, wordt Neutral in reactie gebracht met CO2 waardoor deze permanent wordt opgeslagen. In 1.000 kg Neutral kan tussen 500 kg en 700 kg CO₂ permanent worden vastgelegd (CCU/CCS). Deze CO₂ kan elders worden afgevangen en naar een ‘CO₂ conversie box’ worden geleid. Bij een plaatsing naast een rookgaskanaal kan de CO₂ direct naar de box geleid worden waarin het proces plaatsvindt. In beide gevallen is een hybride, synthetische kalksteenmeel het eindproduct. Carmeuse heeft voor dit circulaire product een afnamegarantie tegen een positieve waarde afgegeven.

Keuze van de route naar een eindproduct

Elk bedrijf heeft zijn eigen motieven om te kiezen voor MID MIX. Het kan vanuit een financieel oogpunt zijn of wellicht staat het milieuperspectief centraal. We kunnen voor uw organisatie MID MIX installaties zodanig engineren dat we naar één type eindproduct, vanuit het bestaande proces, toegewerkt kan worden. Daardoor kunnen we bij veranderende marktomstandigheden of veranderende wetgeving een ingezette route eenvoudig aanpassen aan de nieuwe doelstellingen. Niets is tenslotte meer onderhevig aan veranderingen als milieuwetgeving en daarmee samenhangende gevolgen. Investeringen in de MID MIX-technologie zijn dus niet ’in beton gegoten’ en op langere termijn flexibel in te richten. Wij gaan graag met u in gesprek om de meest geschikte route voor uw organisatie te bepalen. Maak snel een afspraak!

Milieu-impact

Door het gebruik van natuurlijke chemische reacties in de verwerkingsunit is MID MIX een systeem dat weinig energie verbruikt. Het heeft een zeer lage CO₂-footprint en stoot geen NOx uit. De route MID MIX + carbonateren (vastleggen van CO₂) heeft een lagere milieu-impact en dus een betere score dan slibverbranding. Ook de route waarbij de Neutral (80-90% Calciumhydroxide) als alternatieve secundaire grondstof wordt toegepast, scoort bovenmatig goed. In beide gevallen is er zelfs sprake van een negatieve milieu-impact! Daarmee zijn alle routes milieukundig hoogwaardiger dan slibverbranding. Het gebruik van CaO in MID MIX zorgt weliswaar voor milieu-impact, maar deze wordt ruimschoots gecompenseerd door de opname van CO₂ uit het slib en de circulaire toepassing van de Neutral.

Oorsprong

De MID MIX-technologie is bijna 13 jaar geleden ontwikkeld in Kroatië. Sindsdien is de techniek verder doorontwikkeld. Er zijn inmiddels meer dan 130 soorten slib en afval succesvol verwerkt met de MID MIX-technologie die wereldwijd is gepatenteerd. VSGM brengt in grote delen van Europa MID MIX op de markt.

Toepassing en capaciteit

De basis MID MIX-installatie met een enkele lijn verwerkt tussen de 8 en 10 ton slib per uur. Er zijn echter verschillende configuraties mogelijk waardoor de verwerkingscapaciteit op een locatie aanzienlijk hoger kan worden door meerdere lijnen parallel aan elkaar in te zetten. Gezien de beperkte footprint van de installaties kunnen deze vaak worden geplaatst op locaties waar slib wordt verzameld. We kunnen ook een semi-verplaatsbare installatie flexibel inzetbaar maken op plaatsen waar slibben ontstaan. Het systeem is stuurbaar naar een vereiste output. Heeft u grotere volumes? Dan ontwerpen we installaties op maat. Wilt u zien hoe onze installatie werkt? Maak een afspraak om te komen kijken bij onze proef-/demo-installatie in Meppel.

Contact

Wilt u weten of MID MIX geschikt is voor uw bedrijf? Wij adviseren graag en vrijblijvend.

Wanraaij 4
6673 DN Andelst

06 53 254 205

Laat een bericht achter